Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Spotify je službeno demonetizirao sve pjesme koje imaju ispod 1000 streamova

Osim toga, Spotify planira povećati cijene pretplate

  • Mixmag
  • 5 April 2024
Spotify je službeno demonetizirao sve pjesme koje imaju ispod 1000 streamova

Spotify je najavio da je već demonetizirao sve pjesme s manje od 1000 streamova prema svojoj novoj politici koja je pokrenuta 1. travnja. Odluka dolazi nakon izvještaja objavljenog prošle godine pod naslovom Modernizacija našeg royalty sustava, u kojem je platforma iznijela da je 99,5% svih streamova na platformi "od pjesama koji imaju iznad 1000 streamova”.

Spotify tvrdi da demonetiziranje pjesama neće rezultirati “promjenom veličine glazbenog bazena iz kojeg se isplaćuje vlasnicima prava” i da će umjesto toga “koristiti desetke milijuna dolara godišnje kako bi povećali isplate na sve prihvatljive pjesme, umjesto da ga rasipamo na 0,03 dolara plaćanja.”

U izjavi dalje stoji da labeli povlače minimalan iznos autorskih honorara, što je obično između 2 i 50 dolara. Za te transakcije, prema Spotifyju, banke naplaćuju naknadu pa "novac često ne dođe do cilja" jer “te male isplate često zaboravljaju.”

Spotify također zahtijeva minimalni broj jedinstvenih slušatelja za autorski honorar koji se mogu prijaviti u pokušaju da zaustavi porast umjetnog streama. To proizlazi iz njihovog izvještaja u studenom prošle godine, koji je upozorio na nove promjene, uključujući lažne aktivnosti, i na one koji prenose bijelu buku ili zvukove prirode. Prije ove promjene, ovi "funkcionalni žanrovi", poput bijelog zvuka ili zvukova prirode, mogli su ostvariti prihod već od 30 sekundi streama, međutim, to je promijenjeno u dvije minute.

Uz sve to ide i još jedna promjena a to je da će, kako Bloomberg izvještava, Spotify povećavati cijene pretplate. Prema Bloombergu, Spotify planira povećati cijenu pretplate do kraja travnja u Velikoj Britaniji, Australiji, Pakistanu i SAD -u kasnije u godini. Tvrdi se da se pojedinačni planovi pretplate povećavaju za 1 dolar mjesečno, dok će Duo i Family paketi porasti za 2 dolara.

Pročitajte cijelo izvješće Spotifyja OVDJE.

Load the next article
Loading...
Loading...