Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Preminuo bubnjar i producent Grandmaster Flasha, Keith LeBlanc

LeBlanc je bio jedan od prvih glazbenika koji je eksperimentirao s tehnologijom sempliranja

  • Mixmag/On-U Sound
  • 8 April 2024
Preminuo bubnjar i producent Grandmaster Flasha, Keith LeBlanc

Američki bubnjar, producent i suradnik Grandmaster Flasha Keith LeBlanc je preminuo, potvrdila je njegova diskografska kuća On-U Sound. “Svima nama u On-U Soundu slama se srce što moramo podijeliti vijest da je veliki Keith LeBlanc preminuo”, rekli su fanovima na Twitteru. “Nevjerojatan bubnjar, producent i glazbeni Maverick, jako će nam nedostajati”, dodali su. Uzrok smrti nije potvrđen.

LeBlanc je karijeru započeo kao studijski bubnjar za američki hip hop label Sugar Hill Records u 1980 -ima, gdje je formirao The Sugar Hill House Band zajedno s Dougom Wimbishom i Skipom "Little Axe" McDonaldom. Trio je surađivao s rap zvijezdama, kao što su The Sugarhill Gang, Grandmaster Flash i Melle Mel na hit pjesmama tijekom godina, dok je LeBlanc odvojeno radio s bendovima Tackhead i Little Axe.

LeBlanc je poznat i po tome što je stvarao pjesme koristeći "tehnologiju sempliranja", pa je tako semplirao vokalne dijelove iz govora Malcolma X na svojoj hit pjesmi ‘No Sell Out’. LeBlanc je nastavio svoj rad u istraživanju sempliranja i bio je jedan od najranijih glazbenika koji je eksperimentirao s novom tehnologijom. Radio je i kao studijski glazbenik za Tommy Boy Records prije nego što je pokrenuo vlastitu etiketu kao dom za novu glazbu, uzorke i eksperimente.

Osim toga, LeBlanc je radio i na albumima Nine Inch Nailsa, te je stvorio vrlo uspješan solo album "Major Malfunction", a kasnije se pridružio i On-U Soundu.

Load the next article
Loading...
Loading...