Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Čečenija zabranila svu glazbu sporiju od 80 BPM-a i bržu od 116 BPM-a

Cilj zabrane je zaustaviti zapadnu glazbu, uključujući brzu plesnu glazbu, u "zagađenju" Čečenije

  • Mixmag/Pexels
  • 9 April 2024
Čečenija zabranila svu glazbu sporiju od 80 BPM-a i bržu od 116 BPM-a

Republika Čečenija zabranila je svu glazbu ispod 80 bpm i preko 116 bpm u nastojanju da promovira tradicionalnu glazbu u regiji. Novo ograničenje tempa najavilo je prošlog tjedna Ministarstvo kulture Čečenije, navodi Moscow Times. Cilj zabrane je zaustaviti zapadnu glazbu, uključujući brzu plesnu glazbu, u "zagađenju" Čečenije. Ruska novinska agencija Tass izvijestila je da će sve vokalne i instrumentalne skladbe ispod 80 i iznad 116 BPM-a biti zabranjene nakon donošenja novog zakona.

“Objavio sam konačnu odluku, dogovorenu sa šefom Čečenske Republike Ramzanom Akhmatovičem Kadirovim, da od sada sva glazbena, vokalna i koreografska djela moraju odgovarati tempu od 80 do 116 BPM-a”, rekao je ministar kulture Musa Dadayev, javlja TASS (prenosi CNN). “Moramo prenijeti ljudima i našoj djeci kulturnu baštinu čečenskog naroda", rekao je. “To uključuje cijeli spektar moralnih i etičkih životnih standarda za Čečene.”

Zabrana će osigurati da se svi u Čečeniji prilagode "čečenskom mentalitetu i glazbenom ritmu", navodno je prošlog tjedna najavio Dadayev. "Posuđivanje glazbene kulture od drugih naroda je nedopustivo", rekao je (via Sky News).

Novo pravilo znači da će svaka plesna glazba iznad 116 BPM - što tradicionalno uključuje žanrove kao što su house, techno, electro, drum 'n' bass, dubstep i drugi - biti zabranjena. Umjetnici u tom području također su zamoljeni da do 1. lipnja “preprave” svu glazbu koja nije u skladu s ovim pravilom, navodno je rekao Dadayev u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

[Via Moscow Times]

Load the next article
Loading...
Loading...