Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Paul Oakenfold i Carl Cox ujedinili se za svoju prvu suradnju 'Concentrate'

Izdanje je od danas vani, poslušajte ga na linku

  • Mixmag Adria/Press
  • 5 April 2024
Paul Oakenfold i Carl Cox ujedinili se za svoju prvu suradnju 'Concentrate'

Dva pionira elektroničke glazbe, Paul Oakenfold i Carl Cox ujedinjuju se za svoju prvu suradnju "Concentrate", koja izlazi kao dio 'Perfecto 30' velike proslave 30. obljetnice izdavačke kuće.

Paul i Carl poznaju se od ranih 90-ih, Carl je potpisao ugovor s Perfectom i duo je često dijelio pozornicu, svirajući zajedno po cijelom svijetu, a posljednji put to je bilo kada su stvarali povijest u Stonehengeu 2018. Ali nevjerojatno, nikada nisu napravili pjesmu zajedno, do sada...

'Concentrate' je besprijekorna mješavina njihovih jedinstvenih stilova. To je svjedočanstvo njihove kolektivne vještine koja prikazuje fuziju vrhunskih zvukova i zaraznih ritmova, uzbudljivi komad techna od dva velikana plesne glazbe koji rade ono što znaju najbolje. I koji je bolji način za obilježavanje 30 godina legendarne etikete. A evo što su rekli o izdanju:

“Ovo je 30. godišnjica jedne od vodećih izdavačkih kuća u plesnom svijetu, Perfecto Records. Udruživanje s Carlom za 'Concentrate' bila je prirodna evolucija za nas. To je naš način da odamo počast našoj povijesti i da pokažemo gdje smo trenutno u glazbenom smislu”, rekao je Paul Oakenfold a Carl Cox dodaje: “Rad s Paulom na ovoj pjesmi bio je apsolutno sjajno. 'Concentrate' predstavlja savršenu sinergiju između naših stilova i jedva čekamo da je svi čuju.”

'Concentrate' izlazi kao dio ovogodišnjeg 'Perfecto 30' - godine posebnih izdanja, remiksa, suradnji i događaja uživo kako bi se proslavila velika prekretnica jedne od najlegendarnijih etiketa dance glazbe. Stiže i dokumentarni film, Welcome to Perfecto (koji sadrži izjave legendi poput Fatboya Slima, Carla Coxa, Todda Terryja, Davida Guette i drugih), a sam Paul će napraviti niz posebnih DJ nastupa. Ponovno će se osvrnuti na Perfecto klasike i deep cutove poput PPK-ove “ResuRection”, Planet Perfectoove “Bullet in a Gun” i svoje vlastite hitove poput “Starry Eyed Surprise” (hit suradnja sa Shifty Shellshockom iz Crazy Towna s Oakenfoldovog platinastog debitantskog solo albuma, Bunkka iz 2002.). Bit će to izdanja današnjih najsuvremenijih umjetnika i producenata uključujući imena kao što su Velvet Cash, Danny Stubbs, Blink, Adam White i Nat Monday.

'Perfecto 30' slavit će puno nasljeđe i utjecaj plesno-glazbenog carstva koje je izgradio Oakenfold - od pomoći u stvaranju DJ superzvijezda poput Hernána Cattánea, Marka Ronsona i Davida Guette do predstavljanja underground plesnih zvukova. Preko glavnog Perfecto labela i njegove četiri pod-etikete – Perfecto Records, Perfecto Fluoro, Perfecto Black i Perfecto House – etiketa je dotakla gotovo svaki značajan plesni pokret modernog doba, od progresivnog, trancea i EDM-a, ali i drum and bassa, Balearica, electra...

Za sljedeće poglavlje Perfecta, Oakenfold tvrdi da se vraća korijenima izvorne misije etikete. "Vraćam se snimanju čistih klupskih ploča - underground pjesama koje volim", kaže Oakenfold. “Perfecto je sada brend star trideset godina: postoje generacije koje su odrasle uz taj zvuk. Počeli su se baviti plesnom glazbom i odrasli s izdavačkom kućom, skupljajući naše vinile od prvog dana. Pretvorio se u mnogo više od etikete. Da bih proslavio taj duh, samo ću raditi ono u čemu sam dobar i što stvarno volim – i izaći u sjaju slave na svoj posljednji ples.”

Load the next article
Loading...
Loading...