Menu
Home Novosti Menu
Tech

Korg predstavlja dugoočekivanog nasljednika Microkorga, Microkorg 2

Nakon uspjeha prvog mini syntha, novi je model prilagođen korisnicima nove generacije

  • Mixmag I Foto: Korg
  • 22 January 2024
Korg predstavlja dugoočekivanog nasljednika Microkorga, Microkorg 2

Dva desetljeća od Microkorga, Korg je predstavio je Microkorg 2 koji dolazi u prodaju u lipnju 2024. godine. Predstavljen je tijekom konferencije NAMM 2024 u Kaliforniji, a opisan je kao prijenosni, pro-grade synth koji se temelji na najboljim značajkama svog prethodnika, navodi Music Radar.

Originalni Microkorg iz 2002. godine, populariziran je kao početni izbor za potencijalne glazbene producente. Prepoznat po svojoj pristupačnosti, Microkorg je postao poznat kao dostupan, svestran i prijenosni synth koji ne kompromitira zvuk. Održavajući jednostavnost svog prethodnika, Microkorg 2 zadržava velik dio dizajna ali i dodaje high-res 2,8-inčne zaslon u boji. Zaslon nije jedina originalna značajka koja je modernizirana, synth uključuje i povratak originalne 37-key tipkovnice osjetljive na brzinu "s nadograđenom reprodukcijom i osjećajem".

Kao i originalni synth, Microkorg 2 je u potpunosti digitalan i izgrađen je oko poboljšanog virtualnog analognog motora kako bi oponašao taj klasični analogni zvuk. S 8 glasova polifonije, Microkorg 2 uvodi bogatiji potencijal vokalne teksture i 512 unaprijed postavljenih postavki, a žanrovski je označen što pojednostavljuje uporabu. Tu je i klasični Gooseseck mikrofon, kao i ugrađeni Vocoder iz originalnog modela. Korisnici mogu očekivati tri FX kategorije: delay, modulation, and reverb. Pored novih vokalnih značajki, uključujući integriranu korekciju tona i harmonizaciju, nalazi se i loop recorder za stvaranje slojevitih kompozicija. Što se tiče I/O, Microkorg 2 uvodi USB-C priključak kao i priključak za prigušivanje/prekidač, osim MIDI I/O i STEREO Out.

Više informacija potražite na Korgovim stranicama.

Load the next article
Loading...
Loading...