Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Felver

Spiritus movens hrvatske elektroničke scene najavljuje novo izdanje Planete srijeda, te govori koje to tri stvari obavezno vrti u setovima i zašto

  • Mixmag Adria I Foto: Jelena Janković (Press)
  • 16 March 2024
My Top 3 Essentials: Felver

Novi gost naše rubrike u kojoj doznajemo koje to tri stvari odabrani DJ/producent vrti u svojim setovima i zašto, jest Marijan Felver, spiritus movens hrvatske elektroničke scene. Felvera ne treba posebno predstavljati jer svatko tko je iole upoznat sa zagrebačkom i hrvatskom klupskom scenom, njegovo ime i umjetnički izražaj itekako zna. Od kultnog Stereo Studija s Kikijem i Frajmanom pa do Stereotipa koji je pokrenuo prije deset godina s Dixonom, obogatio je zagrebačku klupsku scenu i navikao nas da uvijek od njega očekujemo nešto iznimno.

Tako je i s njegovim najnovijim projektom imena Planet srijeda, koji je nastao u suradnji agencije Utorak sa Stereotipom. Nakon dosadašnja dva uspješna izdanja, s gostima kao što su Curses, Melanie Havens i Mufti, vrijeme je za treće izdanje, koje će se održati u zagrebačkom Klubu Željezničar, 22. ožujka, a na kojem gostuju Tijana T, Bashkka, Kӣr, Roi Perez, Salome i Tadi, te, naravno, domaćin Felver. Tim se smo povodom čuli s Felverom i pitali ga da nam izdvoji svoje omiljene tri stvari koje vrti u setovima, a nama ostaje čuti hoće li ih vrtiti i na novom izdanju Planeta srijeda.

1. Third Culture, Curses - Lost & Found

2. Skelesys - Kill Me With Love

3. L.F.T. - Electric Vampire [Pinkman]

m: Zašto baš ove tri stvari?

F: Sviđa mi se puštanje muzike koja u sebi ima elemente euphoric synth, trance, i high energy italo zvuka. Energija i atmosfera koju proizvodim igrajući se tom muzikom opojno mi je neodoljiva.

m: Gdje si ih našao?

F: Preslušavam i kupujem dosta muzike svaki dan. Neke stvari dobijam. Imam neki svoj ritam slaganja svega nabavljenog tokom tjedna, pa izbacivanjem onoga što mi se u tom trenutnku čini nemogućim, dolazim do onoga što odlučim koristiti.

m: U kojem dijelu seta najbolje funkcioniraju?

F: Mogu funkcionirati u bilo kojem dijelu seta, a mogu i ne funkcionirati haha. One same po sebi ne znače puno, osim možda u radijskoj upotrebi. Na plesnom podiju bilo koja od stvari profunkcionira radi onoga što smo napravili sa tri-četiri stvari prije nje. Na taj je način moguće doslovno sve pretvoriti u hit trenutka.

m: Kako publika reagira na njih?

F: Većina publike u pravilu reagira na cijeli paket, a on se sastoji od kombinacije naše raspoloženosti i izbora muzike, s kojim se u određenom prostoru u određenom trenutku svi suočimo. Mogu reći da se u zadnje vrijeme svi skupa baš dobro zabavljamo.

m: Koliko ti reakcija publike može utjecati na set listu?

F: Kako je nemoguće svih zadovoljiti, naš je posao da na plesni podij donesemo ono što mi volimo, i sa svim se tim na dva-tri sata transformirati u zavodljivog šamana. Isto tako, uvijek nakon nastupa razmislim o tome šta nam se dešavalo, pa nakon one spomenute prve selekcije, upravo je plesni podij taj kompas za fino podešavanje set lista.

Pročitajte neke od prijašnjih My Top 3 Essentialsa:
Blacksoul, Enrico Sangiuliano, Mladen Tomić, Petar Dundov, Insolate, Rub A Dub, Markus Tone, Sam Divine, DJ Jock...

Load the next article
Loading...
Loading...