Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Moog predstavlja novi 'virtual studio' synth

Mariana je duofoni soft-synth s generatorom buke i dodatnim sub-oscilatorom koji je optimiziran za bass

  • Mixmag/Moog
  • 11 December 2023
Moog predstavlja novi 'virtual studio' synth

Moog je izdao novi virtualni duofoni soft-synth pod nazivom Mariana, koji “udahnjuje novi život tehnikama dizajna elektroničkog zvuka za modernog glazbenika ili producenta.” Novo synth izdanje prvo je Moogovo otkako ga je kupila tvrtka za audio opremu inMusic.

Optimizirana za bas, nova tehnologija virtualnog studija (VST) je dvoslojni sintisajzer, što znači da možete reproducirati dva potpuno različita zvuka odjednom. Svaki od ovih slojeva ima dva oscilatora s "preciznim i inventivnim kontrolama", plus sub-oscilator koji daje veću težinu niskim zvukovima.

Postoje dva rezonantna Moog filtra i treći, specifičan za sub-oscilator, filtar za svaki sloj koji omogućuje producentima da oblikuju svoj zvuk, dodajući toplinu ili bite. Oba sloja opremljena su s tri LFO-a, tri envelopea i dva random generatora. Marianina FX sekcija uključuje chorus, delay, zaseban saturation control i opsežan kompresor za glavni output i tri envelopea: za pojačalo, filter i modulaciju. Synth je optimiziran za brzo fino ugađanje stereo sadržaja uz očuvanje moćnog temelja mono basa, informiranog klasičnim Moog bas instrumentima kao što su Minimoog Model D i Minitaur.

Unatoč tome što potječe iz tih klasika, Mariana je soft-synth koji je originalan u svom dizajnu, a ne emulacija jednog od Moogovih klasičnih synthova. Dizajn Marianinog korisničkog sučelja prilagođen je brzom i učinkovitom workflowu, s mogućnošću interne modulacije "gotovo svih parametara" Mariane putem MIDI-ja, MPE-a i virtualnog CV-a za izgradnju "međusobno povezanog ekosustava" u vašoj digitalnoj audio radnoj stanici (DAW). Program se može koristiti na iPadu, kao samostalna desktop aplikacija ili putem vašeg omiljenog DAW-a s besprijekornom integracijom.

Kupite Marianu OVDJE.

Load the next article
Loading...
Loading...